2017 Kursus kuvikas m.m.

Kursus i Taqueté, Samitum, Polycrome og Kuvikas
 
 
På dette kursus skal vi arbejde med de spændende antikke bindinger Taqueté, Samitum og Polycrome, samt bindetrådsteknikken Kuvikas. De valgte bindinger har det til fælles, at de, via deres konstruktion, giver faste og funktionelle kvaliteter med rige mønstringsmuligheder.
 
 
Før kursusstart skal der sættes 12 væve op med 6 forskellige trende.  Dette kræver, at alle deltager i weekenden d. 7.-8. januar, hvor du får ansvar for at sætte en væv op, så den er klar til at væve på: dvs. skære trend, sølle, ritte og binde op samt tjekke, at den virker.
 
 
Under kurset vil vi arbejde med tre forskellige metoder til mønsterdannelse: Dobbelt skel med oppluk; partiopsætning med dobbelt trampning; oppluk i kontraskel, i hhv. 2 og 3 lag.
 
 
Deltagerne roterer mellem vævene, så alle kan nå omkring de forskellige opsætninger i løbet af kurset.
 
 
Kurset indledes med en historisk og teoretisk gennemgang af alle teknikker, samt en praktisk, teknisk instruktion ved vævene, så alle ved, hvordan de enkelte opsætninger væves.
 
 
Forudsætninger:
Det er nødvendigt med et grundlæggende kendskab til væveteori, samt fortrolighed med opsætning og vævning på skaftevæv.  Du skal endvidere være medlem af vævekredsen.
 
 
Sted:  Vores lokaler i Borup Kulturhus
 
Periode: Lørdag d. 7/1: 10-16 og søndag d. 8/1: 10-16 – eller til du er færdig (opsætning)  
               Fredag d. 13/1: 15-21, lørdag d. 14/1: 8.30-16 og søndag d. 15/1: 9-16, 
               i alt 24 lektioner á 45 min. 
               Alle datoer i januar 2017.
 
Underviser: Benedicte Harder (Kort præsentation nedenfor)
 
Pris: 750 kr. for kurset. Der vil også være udgifter til materialer.
 
 
Kompendium:
Der vil være et kompendium med opskrifter, teori og baggrund for de enkelte prøver. Prisen er 50 kr., som betales direkte til underviser.
 
 
Kort præsentation af underviser:
Jeg underviser til daglig på Tekstildesign, -håndværk og formidling, der er en 3½ årig Professionsbacheloruddannelse under VIA University College. Uddannelsen ligger i Herning.
Både i mit arbejde som vævelærer, hvor jeg skal inspirere mine studerende og prikke til deres nysgerrighed overfor vævningens muligheder og begrænsninger, og i mine private væveprojekter er jeg meget bevidst om følgende: Gennem arbejdet med vævning må det betragtes som fundamentalt at opleve, hvordan NATUR bliver til KULTUR gennem en proces, hvor materialet underordner sig nogle personlige mål, og hvor væveren med sine beslutninger, er processens afgørende led.
Jeg arbejder derfor meget undersøgende(nogen vil kalde det nørdet) med vævningens konstruktion, og er optaget af, hvordan udtrykket og de funktionelle egenskaber påvirkes, når man bevidst ændrer på de formale og æstetiske virkemidler. 
 
 
Tilmelding:
Vi har tænkt meget over, hvordan vi midt i denne ferietid kan give alle lige mulighed for at nå at tilmelde sig til dette kursus. Vi er endt på følgende:
Tilmelding sker til Hanne Doile på mail eller sms. Tilmeldingen er bindende. 
 
NB! NB!      Tilmelding kan først ske fra 1.9.16 kl.18.00      NB! NB!
 
Hannes mail er:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og hendes tlf. 29 80 67 16.
 
I vil blive optaget på kurset efter ”først til mølle-princippet” (efter 1.9.16 kl.18). Når du er optaget på kurset, vil du senere få en mail vedr. betaling af kursusgebyret.
 
Vi glæder os til at se 12 medlemmer til dette kursus.